WTF?

Di velt iz nisht shvarts un vays. Hétköznapi ajvékolás.

Erről van szó

  • Myller: Oké oké, de rossz helyre írtad a hozzászólásodat. :( (2012.07.25. 21:09) Village people
  • Myller: Komolyan ezért a kommentért képes voltál billentyűt ragadni? Hát ezért is kár volt, barátom. :) (2012.07.25. 21:09) Visszatértem, szevasztok!
  • Ezt a népet sajnáljam?: ezért kár volt. ide legalábbis. inkább erecbe menj. (2012.07.25. 10:28) Visszatértem, szevasztok!
  • septem: Sinka meg Szabó? Te egy nagyon csőlátású ember lehetsz, vagy igazodáskényszerben szenvedsz. (2012.07.24. 22:52) Village people
  • Myller: Deal. :) (2012.07.19. 12:52) Visszatértem, szevasztok!
  • Utolsó 20
















Creative Commons Licenc

Étteremben

2010.03.18. 20:29 | Myller | 3 komment

Címkék: étterem pörkölt hülye emberek pacal mónika show kajálás ünneplős ruha

(prológus:
Marika! Készítsd ki az ünneplős ruhákat, ma étterembe megyünk. Jó' van, az jó lesz. Inkább a csíkos inget... A gyerekeknek meg azt, amibe' elsőáldozáskor voltak. Nem veszek neked új ruhákat. Van má' így is elég. Meg hát nekem így is elég csinos vagy. Tényleg, megvan még az a cuccod, amibe' az eljegyzésünkkor voltál? Na, látod abba nagyon csinos volnál nekem.
Mennyi pénzt hozol? Tízezret? Nem kell olyan sok, még ellopják, mert az éttermekben sok lopás történik, láttam a Fókuszban. Meg hát, hajh, tudom, mer' a Forintos Jóska is mesélte, hogy egyszer elvitték az anyósa retiküljét vacsora közben. Marika! Mikor jössz már? Elhűl az étel. Nanehülyéskeggyémá'! Én is tudom, hogy nem előre főznek, de attól még siethetnél! Nem találod a fülbevalódat? Honnét tudjam? Biztos én voltan... Nem, tényleg nem láttam, de minek az? Úgyis eltakarja a hajad, senki nem látja, hogy nincs rajtad. Na jó, inkább kimegyek az autóba a gyerekekkel. Majd gyere... Gyuri, hogy áll rajtad az az ing? Olyan vagy, mint egy lelencgyerek. Tűrjed be! Úgy elegáns. Zsuzsi, miért tornacipőt vettél, amikor anyád kirakta az ünnepit?! Na, ne próbáld meg bemagyarázni, hogy nyomja a lábujjadat, hiszen egy hónapja volt a bérmálásod! Akkor még nem nyomta a lábadat... Nem érdekel! Akkor is azt veszed fel! Ezt a nevetséges maskarát meg felejtsd el! Drágám, mikor jössz már?! Jó, én ezt nem bírom tovább, a kocsiban leszek...)

Gyerekek, ne rohangáljatok már! Marika, szóljá' má' rájuk, hogy viselkedjenek normálisan, ugyanúgy a te gyerekeid is, mint az enyémek. Itt jó lesz, üljetek le. Gyuri, ne nyikorogasd a széket, mert hazamegyünk! (pincér érkezik, felveszi a rendeléseket) Drágám, te ugyanazt kéred, mint én? Még nem tudom... Vannak maguknál... tudja... ilyen házias ételek? Legyen... borjúpörkölt... vagy inkább pacal? Krumplival. Gyuri? Zsuzsi? Meg lehet felezni egy felnőttadagot? Akkor legyen rántott hús meg rizs. Az asszonynak meg egy őzpörköltet legyen szíves. Persze. Krumplival. Inni... Gondolom a gyerekek kólát szeretnének, ugye? Milyen borok vannak? Ja, mégsem, mer' én vagyok a sofőr... Akkor nekem egy gyömbért. Meg akkor az asszonynak is. (fél óra múlva) Mikor hozzák már? Nem igaz, hogy ennyi idő alatt nem képesek megsütni egy nyamvadt húst! Ennyi erővel otthon is lehetne éhezni! Az legalább ingyen van. Még ki se kellett volna öltözni! Hát én mindjárt fogom magam, és hazamegyek... Na, itt van. Végre! Köszönöm. Az enyém a pacal, az asszonyé az őz, a gyerekeké meg a rántotthús. Le ne egyétek az ünnepi ruhátokat! Jajj, Marika! Úgy fogja azt a húst, ahogy akarja! Kit érdekel, ha kézzel eszik?! Úgy a kényelmes neki. Zsuzsi, te se piszkáld! Fejezzétek be a veszekedést, soha többé nem viszlek benneteket sehova! Marika, te meg csináljá' má' valamit! Nem csak az én gyerekeim! Mostantól csönd van, magyar ember tele szájjal nem beszél! Gyuriii!!! (Később) Pincér! Legyen szives! Mennyit fizetünk? Ötezerhaccáz forint?! Tud visszaadni tízezresből? Köszönöm. Persze. Elégedettek vagyunk. Isteni volt ez a pacal! Gyertek, siessünk haza, mer' kezdődik a Mónika show!

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalmyller.blog.hu/api/trackback/id/tr871850707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.03.18. 21:13:03

zseniális. love. lájk. ahogy tetszik :D
a durva hogy kb ez a rendszerváltás utáni magyaroszágot idézi. lehet hogy csak nekem, de nagyon jó mindenesetre :D

Myller · http://minimalmyller.blog.hu 2010.03.18. 21:28:32

A vasárnapi rántotthús meg a húsleves is ilyen cocialista idők maradványa, mert ugye akkoriban ezek luxusnak számítottak...
Amikor étterembe megyek, szinte mindig vannak ilyen old school családok. Ezzel önmagában nem is lenne gond, de a viselkedésük...! Szinte lerí róluk, hogy lenézik azt, akinek a kajálás nem ilyen "ünneplős-rituális szertartás", hanem csak egy sima egyszerű "táplálékbevitel" és nincsenek "szépruhában". Ennek ellenére kézzel-lábbal esznek, bocs! Zabálnak. Szóval nem a ruha teszi az embert... :D

Myller · http://minimalmyller.blog.hu 2010.03.18. 21:31:08

Meg már azt is megfigyeltem, hogy mindig ugyanazt kérik. (A maradiságuk itt is megnyilvánul.) Ja, és általában a nehéz, magyaros ételeket kedvelik. :-)
Meg a rántotthúst :D
És sosem isznak mondjuk... gyümölcslevet... :-)
süti beállítások módosítása